آموزش افزونه google XML sitemap وردپرس
امروز با یک آموزش دیگر از افزونه های وردپرس که در سئو و بهینه سازی وب سایت بسیار موثر است در خدمت شما هستیم.
یکی از فاکتور های مهم برای موتور جستجوگر گوگل وجود سایت مپ (نقشه سایت) مناسب برای وب سایت ها می باشد و یکی از فایده های اصلی آن این است که معرفی صفحات به خزنده های گوگل به طور منظم توسط سایت مپ انجام می شود.
افزونه ای که قصد داریم در این قسمت برای شما آموزش دهیم، افزونه Google XML Sitemaps می باشد که از محبوب ترین پلاگین های وردپرس شناخته شده است.
با شما همراه هستیم تا این افزونه بسیار مهم را قدم به قدم با هم بررسی کنیم.در ابتدا پلاگین را از پنل مدیریت وردپرس بخش افزونه ها نصب کرده و سپس آن را فعال می کنیم که بعد از آن گزینه ای به قسمت منوی تنظیمات پنل وردپرس اضافه می شود.روی آن کلیک کرده تا وارد بخش تنظیمات آن شویم.
این افزونه شامل ۷ بخش می باشد که در ادامه به نحوه کار با هر بخش می پردازیم
۱- Basic Options
بخش اول مربوط به تنظیمات پایه ای از افزونه می باشد که در سئو وب سایت تاثیر خوبی دارد و بهتر است بعد از نصب گزینه های آن را تغییر ندهید و به حالت پیفرض باقی بماند ولی با این حال گزینه های آن را با هم چک می کنیم.
گزینه ی اول Notify Google about updates of your Blog که با زدن این تیک در صورتی که مطلب جدیدی در وب سایت خود ارسال کنید به گوگل اطلاع رسانی می کند.
گزینه دوم Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your Blog که با زدن این تیک در صورتی که مطلب جدیدی در وب سایت خود ارسال کنید به موتور جستجو bing اطلاع رسانی می کند.
گزینه سوم Add sitemap URL to the virtual robots.txt file که با زدن این تیک نقشه سایت شما به فایل robot.txt معرفی می شود که این مسئله باعث می شود تا از سایر موتور های جستجو نیز بازدید کننده داشته باشید.
در ادامه این بخش قسمت Advanced options می باشد.
گزینه چهارم Try to increase the memory limit to مربوط به تنظیمات حافظه ی افزونه ی سایت مپ می باشد که بهتر است تغییر ندهید و در حالت پیشفرض باقی بماند.
گزینه ی پنجم Try to increase the execution time limit to مربوط به تنظیمات اجرای زمان افزونه می باشد که از این قسمت می توان تغییر داد ولی بهتر است این گزینه را در حالت پیشفرض باقی بماند.
گزینه ی ششم Try to automatically compress the sitemap با زدن این تیک نقشه سایت شما شما فشرده می شود که بهتر است این گزینه را فعال کنید.
گزینه ی هفتم Include a XSLT stylesheet که مربوط به استایل سایت مپ شما می باشد.در صورتی که استایل خاصی مد نظرتان هست باید با پسوند XSL باشد واین فایل باید در بخش هاست وب سایت نیز موجود باشد در غیر این صورت تیک این گزینه را بزنید تا در حالت default با قی بماند.
گزینه ی هشتم از بخش اول یعنی Override the base URL of the sitemap می باشد. این گزینه مربوط به تنظیمات آدرس دهی وب سایت شما می باشد در صورتی که سایت خود را بر روی دایرکتوری نصب کرده اید در این کادر آدرس اصلی وب سایت خود را وارد کنید و در ادامه این تغییرات را به فایل htaccess وب سایت حتما اضافه کنید.
گزینه نهم Include sitemap in HTML format شامل نقشه سایت در قالب فرمت HTML می باشد.
و گزینه ی آخر Allow anonymous statistics که با زدن این تیک اجازه می دهیم اطلاعاتی از ورژن وردپرس و… به گرد آورنده ی این افزونه ارسال شود.
۲-Additional pages
این بخش مربوط به تنظیمات صفحات اضافی از آدرس اصلی وب سایت شما می باشد.در صورتی که می خواهید آدرسی در شاخه ای جدید از وب سایت ایجاد نمایید، برای قرار دادن سایت مپ آن در دامنه اصلی، می توانید از این بخش گزینه Add new page کلیک کنید و آدرس مورد نظر را وارد کنید.
۳-Post Priority
این قسمت الویت ارزش مطالب وب سایت را بررسی می کند که باید از بین سه گزینه ذکر شده انتخاب کنید که چگونه اولویت هر پست محاسبه شود.
گزینه اول Do not use automatic priority calculation یعنی الویت و ارزش تمامی مطالب به صورت یکسان می باشد.
گزینه ی دوم Comment Count یعنی الویت و ارزش مطالب براساس تعداد نظرات آن مشخص شود.
گزینه ی سوم Comment Average یعنی الویت و ارزش مطالب براساس میانگین نظرات آن مشخص شود.
۴- Sitemap Content
در بخش چهارم از این افزونه شما می توانید محتوای نقشه سایت را تعیین کنید که شامل چه قسمت هایی باشد. نقشه سایت می تواند صفحه اصلی وب سایت یا همان homepage ، مطالب ثابت، دسته بندی ها،آرشیو ،برچسب ها و… را شامل شود. شما می توانید هر قسمتی را که لازم است در نقشه سایت شما قرار بگیرد را تیک بزنید و در انتها با زدن تیک گزینه Include the last modification time، آخرین زمان تغییرات مطالب در سایت مپ هم نشان داده می شود.
۵-Excluded items
این بخش از افزونه راجع به قسمت هایی از سایت شما می باشد که نمی خواهید در سایت مپ شما قرار بگیرد که شامل دو قسمت زیر می باشد.
Excluded categories: در این قسمت کلیه دسته بندی های سایت شما قرار دارد. دسته هایی که نمی خواهید در سایت مپ قرار بگیرد را می توان از این قسمت تیک زد.
Exclude posts: دراین قسمت صفحات و پست هایی که نمی خواهید در سایت مپ شما قرا بگیرد را تعیین کنید. سپس آیدی آنها را وارد کرده و به وسیله کاما از هم جدا نمایید.درواقع حذف صفحات و پست ها از سایت مپ از این قسمت انجام می شود.
۶-Change frequencies
این بخش در رابطه با فرکانس (آهنگ)تغییر وب سایت شما می باشد.در واقع می توانید مشخص کنید که در چه بازه های زمانی خزنده های گوگل به آن بخش از سایت مپ شما سر بزنند که برای این کار کافیست منوی کشویی هر قسمت رو باز کرده زمان آن را روی ساعتی،هفتگی و… بگذارید.با این بخش می توانید تغییرات غیر منتظره به آن صفحات را اداره کنید.
۷-Priorities
در بخش آخر از این افزونه تنظیماتی مربوط به الویت بندی و ارزش بخش های مختلف وب سایت شما می باشد.همان طور که در تصویر مشاهده می کنید کنار هر گزینه منوی کشویی وجود دارد که با کلیک بر روی آن می توانید مشخص کنید آن بخش چه ارزشی از سایت را سهیم می شود که باید عددی بین ۰ تا ۱ را انتخاب کنید که بهتر است صفحه اصلی را عدد ۱ وارد کنید و به همین ترتیب سایر بخش ها را با توجه به ارزش آن الویت بندی کنید.
و در انتها روی گزینه Update options کلیک کرده تا تنظیمات انجام شده اعمال شود.
پیشنهاد تیم وب مدار به شما این است که در صورتی که سایت وردپرسی را راه اندازی کرده اید حتما از این افزونه استفاده کنید زیرا در سئو و بهینه سازی وب سایت بسیار موثر می باشد.امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان نیز مفید باشد.
مرسی
سلام
ممنون از مطالب زیبا و کامل شما
سلام بسیار ممنونم عالی بود
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم
تشکر
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم