
الگوریتم کافئین
در این بخش از آموزش سئو و بهینه سازی وب سایت وب مدار، قصد توصیف الگوریتم کافئین و سوالات رایج پیرامون آن را داریم. به امید آن که برایتان مثمر ثمر واقع شود.
گوگل به عنوان یکی از مهمترین موتورهای جستجو در بین کاربران اینترنتی محبوبیت خاصی دارد. شاید بیهوده نباشد که بگوییم این موتور جستجو بیشترین استفاده را در میان کاربران به خود اختصاص داده است. بنابراین برای حفظ اعتبار خود تلاش زیادی برای جلب رضایت کاربران میکند. یکی از اقدامات این شرکت تغییراتی است که در زمینه الگوریتمها ایجاد میکند.
در سال ۲۰۰۹ گوگل، کافئین را معرفی کرد تا بتواند ساختار ایندکس شدن سایت ها در بانک اطلاعاتی خود و نحوه نمایش در نتایج را بهبود بخشد. زیرا قبل از آن ساختار کلی و مشخصی وجود نداشت و آشفتگی در نمایش نتایج مشاهده میشد که باعث میشد کاربر نتواند به نتیجه دلخواهش برسد.
این الگوریتم نیز مانند الگوریتم مرغ مگس خوار برای سرعت بخشیدن به نتایج جستجو و همچنین اختصاصی تر کردن آنها برای کلمه کلیدی وارد شده طراحی شد و تعامل نتایج جستجو با محتوای شبکه های اجتماعی را به میزان زیادی افزایش داد. بنابراین در حال حاضر فعالیت در شبکه های اجتماعی به میزان زیادی روی سئوی سایت تاثیر مثبت دارد.
تغییرات به وجود آمده پس از کافئین، سبب شد تا سطح کاری گوگل ارتقا پیدا کند. از طرفی به دلیل اهمیت بالای محتوا، گوگل در هر بار اطلاعات تازه و به روز تری به کاربران جستجوگر ارائه می کند و از این حیث، یک حرکت بزرگ رو به جلو اتفاق افتاده است .
این الگوریتمها میتواند در برگیرنده مجموعه ای از فاکتورها باشد که تاثیرات مستقیمی بر تغییر رتبه بندی وب سایتها دارد. هدف از این تغییرات، نمایش عناوین وب سایت ها متناسب با خواست و نیاز کاربران است. بطوری که هر روز شاهد مطابقت بیشتر صفحه نتایج جستجو با درخواست کاربران و جستجوگران اینترنتی هستیم.
آنچه برای گوگل اهمیت زیادی دارد، محتوای سایت است. از اینرو تولید محتوا یک امر حیاتی در بهینه سازی وب سایت میباشد. گاهی وبمسترها برایبهینه سازی سایت خود، اقدام به آنالیز سایت می کنند که در آن تغییراتی در قسمت محتوا صورت می گیرد. در این صورت گوگل باید متوجه تغییرات صورت گرفته در وب سایت باشد. بدین منظور از الگوریتم کافئین استفاده می کند.
ضرورت ورود الگوریتم کافئین گوگل
در گذشته زمانی که کاربران موضوعات مورد نظر خود را در گوگل جستجو میکردند، با صفحات قدیمی روبرو میشدند. زیرا گوگل از سیستم سنتی index استفاده میکرد که در آن صفحات بشکل لایه ای تعریف شده بود. در این شرایط برخی از لایه ها با سرعت کم و برخی دیگر با سرعت بالاتری به روزرسانی میشدند. لایه اصلی نیز به طور تقریبی هر دو هفته یکبار تغییر میکرد. به علاوه گوگل باید برای به روز رسانی هر لایه اطلاعات صفحات ورودی را آنالیز میکرد که خود باعث ایجاد تاخیر بین لایه ها میشد.
این در حالی است که در الگوریتم کافئین، گوگل صفحات را در بخشهای کوچکی آپلود میکند و به محض یافتن صفحه جدید و یا تغییرات بر روی صفحات قبلی، بدون فوت زمان، آن را به شکل مستقیم در فهرست خود وارد میکند. به این صورت که در مدت زمان کوتاهی اجازه index کردن صفحات سایت را در مقیاس بزرگ ایجاد میکند. یعنی اگر در گذشته اولویت نمایش نتایج جستجو با هر آپدیت گوگل به روز می شد، کافئین سبب شد تا فواصل این به روز رسانی ها کمتر شده و از این لحاظ می توان گفت تغییری بنیادین در گوگل حاصل شد .
نحوه عملکرد الگوریتم کافئین
کافئین در هر ثانیه صدها هزار صفحه را در فهرست خود بروز رسانی میکند و برای کاربران و امکان جستجوی Live را با جستجوگر جدید گوگل فراهم مینماید. از سوی دیگر، وبمسترهای سایتها و وبلاگ نیز قادر خواهند بود تا پویا و زنده در نتایج جستجو سایت خود را به نمایش گذارند. از این امتیارات، کاربران و هم تولیدکنندگان محتوا نیز بی بهره نمی مانند و میتوانند از این قابلیت استفاده کنند.
میزان کارکرد کافئین به حدی است که میتوان در یک پایگاه داده، در حدود ۱۰۰ میلیون گیگابایت اطلاعات را ذخیره و تا میزان ۱۰۰ هزار گیگابایت نیز اطلاعات آن را هر روز اضافه کرد. نگهداری این حجم اطلاعات تنها از عهده کافئین ساخته است چرا که وجود ۶۲۵ هزار آیفون با بیشترین ظرفیت می تواند از این اطلاعات نگهداری کند.
کمپانی گوگل الگوریتم کافئین را با الهام از ذهن انسان ساخته است که به دلیل سرعت بالایی که دارد به موتور جستجو این اجازه را میدهد تا جستجوی معنایی را در مقیاس بزرگتری بر عهده بگیرد. در واقع با گسترش اطلاعات موجود در شبکه جهانی، وجود این الگوریتم ضرورت یافته است. هدف گوگل از راه اندازی الگوریتم کافئین، حمایت از محتوای سایت میباشد.
سپاس از حسن توجه تون، امیدوارم مطالب بیان شده، مفید واقع شده باشد.